Wijn logboek: Phoenix 2012
3 oct 2012 10:00

Plukken 3.5 vaten van 30 l met druiven van 45 Oechsle.

Kneuzen en ontstelen met de hand.

  16:00 2 vaten van 24 l met pulp, zuurgraad 7, per vat:
    2 g sulfiet
    1 g Panzym Extract GDF
    1.75 kg Suiker
3 oct 2012 20:00 6 g OPTI white
   

Giststarter gemaakt met

- Lalvin GoFerm 5 g en

- UVAFerm 228 wit 4g

    1 g Panzym Clair Rapide in water toegevoegd
3 oct 2012   3x per dag hoed breken: het gist goed
9 oct 2012 16:00 Persen: nu 2 vaten van 20, per vat:l
    8 g UVAVital
   

Giststarter gemaakt met

- Lalvin GoFerm 5 g en

- UVAFerm 228 wit 1g

en toegevoegd