Wijn logboek: Cabernet Cortis 2012
23 sep 2012 12:00

Plukken 2 vaten van 30 l met druiven van 62 Oechsle.

Kneuzen en ontstelen met de hand.

  15:00 26 l pulp met zuurgraad 11.
    2 g sulfiet
    1 g Panzym Extract GDF
    2.9 kg Suiker
23 sep 2012 21:00 2.5 g OPTI red
   

Giststarter gemaakt met

- Lalvin GoFerm 15 g en

- Lalvin 2323 5g

    1 g Panzym Clair Rapide in water toegevoegd
24 sep 2012   3x per dag hoed breken: het gist goed
2 oct 2012 17:00 Persen
    35 g Descacid toegevoegd want zuurgraad 11 te hoog
3 oct 2012 17:00 Geheveld: nu nog 16 l over
    500 g Suiker toegevoegd, want 16 ipv 10 l
9 oct 2012 17:00 6 g UVAvital
    Nog een keer Giststarter met Lalvin 2323 toegevoegd